Новини
Пт, 19 мая 2017, 21:36

Звернення голови ОСББ

19 мая 2017 года
№ 18/05/17

Президенту України
П.О.Порошенку

Прем’єр-міністру України
В.Б.Гройсману

Генеральному прокурору України
Ю.В.Луценку

ЗВЕРНЕННЯ
Щодо бездіяльності правоохоронних
органів та відповідних служб.

ОСББ «Політех» утримає на своєму балансі та обслуговуванні багатоповерховий житловий будинок № 145 по вул..Борщагівській з 15.08.2005р. Під час приймання будинку на баланс від забудовника НВКП «Мітіс» (м.Київ, вул.. Саксаганського 74 Б, керівник Дмитрук Валентин Омелянович, 068 2013906) був встановлений факт фактичної відсутності в будинку системи димовидалення. Не дивлячись на штамп пожежних служб району в державному акту про те, що пожежна система повністю змонтована та находиться у працездатному стані, по факту її в будинку ніколи не було. По будинку розкидані деякі елементи системи, які виконують чисто бутафорськи цілі. Після декілька річних невдалих перемов із НВКП «Мітіс» щодо добровільного виконання робіт по запуску пожежної системи в експлуатацію, ОСББ «Політех» звернулося до Господарського суду із позовом. 25.11.2008р. набрало чинності рішення по справі 31/433-45/174 в якому НВКП «Мітіс» було зобов"язано привести в працездатний стан систему димовидалення та здати її в експлуатацію у 2-х місячний термін.

Враховуючи той факт, що ця категорія робіт дуже затратна, а будинок був вже давно зданий в експлуатацію, НВКП «Мітіс» і не збиралося виконувати рішення суду. На протязі декілька років!!!!, під час проведення виконавчих дій НВКП «Мітіс» лише створювало для всіх правоохоронних органів Солом"янського району враження про виконання рішення суду та писало заяви про перешкоджання з боку ОСББ «Політех». Через декілька років !!! ВДВС Солом"янського району після відкриття провадження по справі вирішив провадження закрити без його фактичного виконання. Після консультацій із спеціалістами цієї діяльності було встановлено, що роботи треба виконувати лише після розробки проекту, який повинен пройти експертизу у відповідних органах. Роботи повинні виконувати спеціалізовані організації, котрі мають відповідну ліцензію. Кошторис виконання рішення суду коливається в районі 3-3.5 млн. грн.. якщо дотримуватися всіх регламентних нормативів та документів. На протязі останніх років ми неодноразово зверталися до Солом"янського РУГУ із заявою щодо відкриття кримінального провадження за невиконання рішення суду. Але кожен раз нам було відмовлено навіть щодо внесення даних до ЄРДР.

20.05.2016р. ухвалою Солом"янського районного суду (суддя Макуха), Солом"янське управління поліції було зобов язане внести відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР стосовно заяви ОСББ «Політех» про невиконання рішення суду з боку НВКП «Мітіс». Але навіть ухвала суду жодним чином не змінило позицію Солом"янського райуправління, котре на протязі років пише нам відписки про те, що це є спір між господарчими суб"єктами. Є рішення суду котре не виконане. Багатоповерховий будинок взагалі не має протипожежну систему. Мешканці будинку живуть о небезпеці. В чому саме той спір?

Мешканці будинку, котрих мешкає біля 600 осіб обговорюють можливість якось привернути увагу до своєї небезпечного проживання у випадку виникнення пожежі у багатоквартирному будинку найвища точка якого розташована на висоті 55 метрів від поверхні землі. Ми розуміємо, що гроші, які повинні були витрачені на спорудження системи димовидалення нашого будинку були вкрадені під час будівництва. Чиновники в свій час отримали свої немалі хабарі за свої підписи та печатки в акті приймання будинку після закінчення будівельних робіт, і зараз, ніхто не збирається виконувати рішення суду та витрачати мільйони на безпеку мешканців. В нас є думка щодо блокування Індустріального шляхопроводу в м.Києві разом із нашими дітьми. Можливе цей захід якось приверне увагу до наших проблем та примусить чиновників виконувати закони України та рішення судів?? Ми не знаємо до кого ще нам звернутися.

З повагою,

Голова ОСББ «Політех» Кальний К.Є.

18.05.2017р.


6 июня 2017 года
Появилась промежуточная реакция администрации президента Украины на наше обращение.

Україна, м. Київ, 03056, вул. Борщагівська, 145

bigmir)net TOP 100